荣光无限论坛

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

旺角街头

2010年3月6日,一行三人搞左个HK一天游。
自2003年以来,先后无数次往返HK的我,成日笑果D香港一日游噶人傻噶自己估唔到都有甘噶一日。
无他!因为个通行证3月9日就到期,所以唔想“徙”左佢者,加上HK喔,对佢个感情零舍唔同咯。
仲有噶系居然有旅行社搞左个68蚊一日游噶行程,仲更好笑噶系唔使跟佢地行景点,可以离队自由行,哇卡卡!
由于一D技术上错误,搞到老姐到旺角已经系中午,NND!!!
旺角,真系无改错名,几时都系甘旺。
一到步当然唔少得噶系去叹翻个我至喜爱噶“许留山”~~~哇~~~哗~~啊
然后三四五六步走去隔离条街吃碗连牙都弹崩噶牛筋弹弹面~~嘘~~啜~~噢

追踪一些生活最基本需要,原来早不缺少。。。。。。

荣华,相信荣亲们对佢唔会陌生

荣华,相信荣亲们对佢唔会陌生

呢座就系荣华噶外观,响HK来讲都唔算旧咯

呢座就系荣华噶外观,响HK来讲都唔算旧咯

呢座大厦唔系成座都系净得荣华一间旅馆,你睇下个牌有好多咖,我地一般住“北京宾馆”老板超好人。

呢座大厦唔系成座都系净得荣华一间旅馆,你睇下个牌有好多咖,我地一般住“北京宾馆”老板超好人。

旺角街头

旺角街头

海天堂,正宗龟苓膏,再吃翻串香港四洲鱼蛋~~~

海天堂,正宗龟苓膏,再吃翻串香港四洲鱼蛋~~~

我地利用左三个钟头收获返来噶战利品。

我地利用左三个钟头收获返来噶战利品。

呢张有D蒙,大家张就下哈。天已经黑啦,买完野临走一刻好唔舍得~~~

呢张有D蒙,大家张就下哈。天已经黑啦,买完野临走一刻好唔舍得~~~
痛爱JJ,68蚊当然超值了,还要是不用跟团,比你遇到笋野啦。
北京宾馆我都有住过一晚,刚开始入去看到真有点怕,还在想这一晚不知怎过了,幸好几乎一觉就到天亮了,讲时讲那个老板确实算好人。
一日时间。。。有无去32A。。。
哗!好抵葛一日游喔,仲大有斩获先!
姐姐,住“北京旅馆”好,是吗?我们还在考虑住边度,我之前住过旺角旅馆……
真是凉快呀,都穿短袖啦~~~~

呵呵,系啊,真系好笋啊,仲系天天出发,从今以后我铁定要跟呢类团去朝圣~~
   从前年开始我就对自己讲,尽量唔去32A呢块圣地,因为不想骚扰到不该被骚扰的人。
呵呵,系啊,真系好笋啊,仲系天天出发,从今以后我铁定要跟呢类团去朝圣~~
   从前年开始我就对 ...
痛爱 发表于 2010-3-12 11:05

我第一次去香港就是为了去32A,一个人去的。
想想也是。。。。也许去过一次就够了。
走在香港的街头,心情就是不同。
近段时间我都有去hk的打算,也相助跟团出发,,。哈哈
希望时间可以尽快单到~~
近段时间我都有去hk的打算,也相助跟团出发,,。哈哈
希望时间可以尽快单到~~
cutechty 发表于 2010-3-12 13:52

想去噶话,不如401去吧,大家一齐。
看得心痒痒~~~
哇!痛爱姐,哪间旅行社搞68蚊一日游啊,我都想去啊。快点介绍俾我
前两次去,一次搭车一次搭船,一次来回都300蚊,好贵啊。。。
痛爱姐好羡慕你们的 真希望哪天也能站在那里亲身感受一下他最爱的HK 去呼吸一下有他的空气
美人,感觉你瘦了很多啊,呵呵
原来你也去了香港,还一日游,强啊。我来回三天都觉得很赶。
小盒子,今年401你去HK吗?如果你去噶话,我带你去参加呢个“笋”团啦,因为我打算今年都取道呢条路过去。
星光,呵呵星光啊,千呼万唤始出来啦呀!!!你知嘛?大家实在好挂住你喔,你要记住,你几忙都要上来见下大家,见下亚哥,要知道无你噶荣光,会失色不少噶。
对,痛爱JJ,这68蚊是不是行船过去的?你们那边是有船过去的。
有机会我跟你一起过去走走。。。